//Πώς θα φτιάξετε ποπ κορν!!!

Πώς θα φτιάξετε ποπ κορν!!!

ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ POPCORN ΒΟΥΤΥΡΟΥ (ΚΛΑΣΙΚΟ)

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι ο παρακάτω:

  1. ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΠ ΚΟΡΝ
  2. ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
  3. (Αν η μηχανή σας δεν διαθέτει αυτόματο σύστημα εισαγωγής λαδιού)
  4. ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
  5. ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟΥ
  6. ΣΕΣΟΥΛΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Όλα τα παραπάνω συνήθως παρέχονται από τον προμηθευτή της μηχανής ποπ κορν και συνοδεύουν τη μηχανή. Οι δοσομετρητές καλαμποκιού βουτύρου και μπαχαρικού είναι αντίστοιχοι της δυναμικότητας και του μεγέθους της κατσαρόλας της μηχανής ποπ κορν. Η δυναμικότητα της κατσαρόλας έχει να κάνει με το μέγεθός της αλλά και με την ισχύ της αντίστασης που διαθέτει. Η δυναμικότητα στις κατσαρόλες των μηχανημάτων ποπ κορν δίδεται από τον κατασκευαστή τους, μετριέται συνήθως σε ουγγιές (oz) και δεν είναι τίποτε άλλο από το βάρος του καλαμποκιού που τοποθετούμε κάθε φορά στην κατσαρόλα ώστε να φτιάξουμε ποπ κορν εκφρασμένο σε ουγγιές (oz). 1 oz = 28,35 γραμμάρια.

Δηλαδή,

σε ένα μηχάνημα που είναι 4 oz τοποθετούμε κάθε φορά 4 Χ 28,35 γραμ. (113,4 γραμ.) καλαμπόκι.
σε ένα μηχάνημα που είναι 6 oz τοποθετούμε κάθε φορά 6 Χ 28,35 γραμ. (170,1 γραμ.) καλαμπόκι.
σε ένα μηχάνημα που είναι 8 oz τοποθετούμε κάθε φορά 8 Χ 28,35 γραμ. (226,8 γραμ.) καλαμπόκι.
…….κ.ο.κ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

Τα απαιτούμενα υλικά για την παρασκευή και το σερβίρισμα του ποπ κορν είναι τα παρακάτω:

  1. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ειδικού τύπου για παρασκευή ποπ κορν
  2. POPPINGFAT ή POPPINGOIL που είναι το λιπαρό μέρος για την θερμική επεξεργασία του ποπ κορν
  3. POPPINGSPICE ή POPPINGSALT που είναι ειδικού τύπου μπαχαρικό (αντί του κοινού αλατιού)
  4. KOYTIAPOPCORN αν απαιτείται σερβίρισμα του προϊόντος.
2018-11-30T18:04:08+00:00Νοέμβριος 30th, 2018|